Varumärket

FILORGA, DET FÖRSTA FRANSKA LABORATORIET INOM ESTETISK MEDICIN*

FILORGA, DET FÖRSTA FRANSKA LABORATORIET INOM ESTETISK MEDICIN*

Filorga, det första franska laboratoriet inom estetisk medicin, grundades 1978 och utformade, utvecklade och producerade ursprungligen injicerbara produkter som användes av ledande specialistläkare världen över.

2007 gjorde märket sin expertis inom estetisk medicin tillgänglig för allmänheten genom skapandet av MEDI-COSMETIQUE, en serie revolutionerande antiageing-produkter med NCEF, en unik sammansättning som innehöll de aktiva ämnen som man tidigare använt i injektioner.

Med tiden har företaget lanserat över femtio kosmetiska produkter som alla bygger på samma princip: de kombinerar optimal och kliniskt bevisad effekt som är synbar inom 7 dagar* med en enastående skön konsistens och premiumförpackningar.

Idag säljs FILORGA i mer än 70 länder världen över.

*Grundat 1978. **Tester gjorda på alla FILORGA-dagcremer.

VIKTIGA ÅRTAL

1978
Michel Tordjman, fransk läkare inom estetisk medicin och engagerad cellbiolog, började forska på hudens åldrande och han valde att lägga fokus på cellulär föryngring med hjälp av meso-terapi. Långt innan botox enorma framgångar utvecklade han injicerbara produkter med hyaluronsyra för användning inom hälso- och sjukvården. Han skapade NCTF, en revitaliserande antiageing-lösning med effekt på de sex viktigaste parametrarna för hudkvalitet: fukt, rynkor, fasthet, lyster, jämnhet och porer. NCTF, som inledningsvis gavs i form av meso-injektioner i antiageing-syfte av hälso- och sjukvårdspersonal, banade med tiden väg för NCEF, den inkapslade sammansättningen som används i kosmetikprodukterna för djupgående hudupptagning.

2000
Laboratoires FILORGA lanserar GLYKOPEEL, en serie glykolsyrabaserade antiageing-peelingar som läkare kunde behandla patienter med för att föryngra huden och förbättra dess kvalitet.

2007
Laboratoires FILORGA lanserar kosmetikserien MEDI-COSMETIQUE för allmänheten, direkt inspirerad av estetisk medicin. Produkter som lanserades vid denna tidpunkt, inklusive OPTIM-EYES och MESO-MASK*, har blivit ikoniska bästsäljare. *Hos Filorga, 2018 World sell-in data.

2009
Laboratoires FILORGA lanserar X-HA3. 2010 utökas sortimentet av injicerbara produkter med X-HA Volume (för att motverka djupa linjer och återställa volym) och MHA18 (ytliga linjer).

2014
Peelingsortimentet utökas med lanseringen av TIME PEEL®, BRIGHT PEEL® och LIGHT PEEL®, den första skräddarsydda ytpeelingen med glukonolakton för ökad tolerans även på känslig hud.

2016
Laboratoires FILORGA, där ART-FILLER-serien utvecklades, bygger och inviger en av få globala produktionsenheter som kan producera injicerbara hyalurosyrabaserade produkter. Detta är en ny generation av fillers bestående av 4 injicerbara produkter avsedda att ges av läkare inom estetisk medicin som en anpassningsbar metod för att fylla ut rynkor.

2017
FILORGA:s MEDI-COSMETIQUE-serie blir den ledande antiageing-serien på apotek och specialbutiker för icke receptbelagda apoteksprodukter i Frankrike* * Källa: IQVIA – Pharmatrend/Paratrend PharmaOne – Facial anti-ageing and anti-wrinkle market in pharmacies and parapharmacies in France – 2017 and 2018 – In figures.

2018
FILORGA:s enhet för estetisk medicin blir FILL MED.
INSPIRERAD AV ESTETISK MEDICIN

INSPIRERAD AV ESTETISK MEDICIN

VAD ÄR ESTETISK MEDICIN?
Estetisk medicin innefattar alla icke-invasiva medicinska behandlingar som inte inbegriper kirurgi eller snitt i huden och syftar till att förbättra eller korrigera patienternas utseende. Estetisk medicin är mindre intensiv än kosmetisk kirurgi och utförs av hälso- och sjukvårdspersonal på läkarmottagningar och ger naturliga och reversibla resultat.
Man kombinerar olika tekniker som är skräddarsydda för att åtgärda det aktuella problemet för att uppnå bästa möjliga resultat. Bland de mest kända är fillerinjektioner med hyaluronsyra, vitaminbaserade revitaliserande injektioner och syrabaserade peelingar …

RYNKOR, MINSKAD VOLYM: HUR KAN DESSA PROBLEM KORRIGERAS?
När vi åldras och utsätts för skadlig yttre påverkan som stress, sol, föroreningar eller trötthet, slutar hudens beståndsdelar att förnya sig. Huden blir tunnare och mindre elastisk, rynkor börjar synas och ansiktet förlorar sin fyllighet. Hyaluronsyra är en sådan beståndsdel. Den förekommer naturligt i huden och spelar en viktig roll i bevarandet av hudens struktur. Med tiden sjunker halten av hyaluronsyra (vi förlorar 6 % för varje decennium) i kroppen, vilket resulterar i linjer, minskad fyllighet och slapp hud.

Den estetiska medicinens lösning?
Injicerbara fillers med hyaluronsyra.
Hyaluronsyra injiceras som gel och kan fylla ut rynkor (veck vid näsvingarna, kinderna, hakan runt munnen, under och runt ögonen o.s.v.), återställer fyllighet (kindben, tinningar, o.s.v.), strama upp ansiktskonturerna och ge fylligare läppar.

En Médi-Cosmétique-formula inspirerad av estetisk medicin?
Inkapslad hyaluronsyra Molekylärvikten hos den hyaluronsyra som används i MEDI-COSMETIQUE-produkterna liknar den som används i injektioner. Hyaluronsyran är inkapslad för att kunna tränga igenom huden med så djupverkande effekt som möjligt och säkerställa optimal absorption och biotillgänglighet.
.

.

FASTHET, FINA LINJER, FUKT, LYSTER, JÄMNHET
Med tiden förändras och åldras vår hud … De djupa hudlagren förlorar flera viktiga komponenter och de skador detta orsakar på insidan syns på utsidan: torrhetsrynkor, minskad fasthet, fina linjer, matt och trist hud, ojämn hudton …

Den estetiska medicinens lösning?
Revitaliserande antiageing-injektioner Ges på läkarmottagningar och består av en serie mikro-injektioner med en revitaliserande lösning i hela ansiktet eller lokalt. Målet är att ge djupverkande återfuktning, dra samman porerna, strama upp ansiktskonturerna, återge huden lyster och jämnhet samt eliminera fina linjer. FILORGA:s kända teknik har blivit vägledande i branschen med användningen av NCTF [New Cellular Treatment Factors], som innehåller ett unikt revitaliserande komplex med femtio essentiella ämnen för huden, bland annat vitaminer, aminosyror, antioxidanter, mineraler och koenzymer.

En Médi-Cosmétique-formula inspirerad av estetisk medicin?
50 inkapslade ämnen MEDI-COSMETIQUE-serien innehåller samma ämnen som de som ingår i revitaliserande injektioner, bara i en inkapslad version, NCEF [New Cellular Encapsulated Factors]. Det gör att de kan tränga ner djupt i huden i form av en kräm.

OJÄMN HUDSTRUKTUR, PORER, MÖRKA FLÄCKAR
Dag efter dag utsätts vår hud för UV-strålar, stress, cigarettrök och hormonella störningar. Detta orsakar skönhetsskavanker och mörka fläckar. Hudens struktur förändras, porerna vidgas.

Den estetiska medicinens lösning?
Antiageing-peelingar baserade på syra Med tiden hämmas hudens förmåga att förnya sig själv. Medicinska peelingar kan motverka detta genom att stimulera cellförnyelsen på ett remarkabelt sätt. Resultatet är en förfinad hudstruktur, sammandragna porer och en hud med ökad lyster.
Peelingar går ut på applicera ett exfolierande medel på huden, vanligen sammansatt av koncentrerade fruktsyror. Vanligast är glykolsyra, men även AHA (alfahydroxisyror) som exempelvis salicylsyra, mjölksyra, citronsyra och fytinsyra förekommer. Även andra molekyler kan användas. Till exempel har FILORGA lanserat en serie baserad på glukonolakton, en PHA (polyhydroxisyra) som är lika effektiv som glykolsyra men med bättre tolerans.

En Médi-Cosmétique-formula inspirerad av estetisk medicin?
Aktiva ämnen med peelingeffekt MEDI-COSMETIQUE-produkter innehåller AHA identisk med dem som används av läkare inom estetisk medicin, inklusive glykolsyra, salicylsyra, citronsyra eller glukonolaktonsyra, men även aktiva ingredienser med en peelingeffekt, som exempelvis strandlilja, för optimal tolerans varje dag.

MEDI-COSMETIQUE-REVOLUTIONEN

FILORGA, det första franska laboratoriet inom estetisk medicin*, har använt sig av sin expertis för att utveckla revolutionerande antiageing-behandlingar baserade på NCEF [New Cellular Encapsulated Factors], ett unikt komplex som kapslar in aktiva ämnen som kan injiceras.

Den unika kärnan i vår formula: NCEF innehåller: – hyaluronsyra inspirerad av fillerinjektioner – 50 ämnen [vitaminer, aminosyror, mineraler, koenzymer, antioxidanter] inspirerade av revitaliserande injektioner

Banbrytande inkapslingsteknik Kronosfärer är ett resultat av vetenskaplig forskning. De är mikroskopiska vektorer som är helt kompatibla med huden, vilket gör det möjligt för hyaluronsyran och de 50 ämnena att tränga ner i alla hudlager.

KLINISKT BEVISAD EFFEKT, SYNBAR EFTER 7 DAGAR*! Teknologisk skicklighet för synbar effekt … FILORGA har som mål att alltid leverera enastående antiageing-resultat. Det demonstreras tydligt av den snabba effekten hos MEDI-COSMETIQUE-cremerna. Tester utförda av oberoende laboratorier. (Instrumentella mätningar och självbedömning)

*Tester gjorda på alla FILORGA:s dagcremer (utom PIGMENT-WHITE, vars effekt mot mörka fläckar är synbar inom 15 dagar

EN LYXIG BEHANDLINGSUPPLEVELSE Sköna konsistenser, ljuvliga dofter, elegant förpackning ... Allt till en rimlig kostnad. FILORGA-produkterna är inte bara effektiva, de uppfyller även höga krav på formulering och utveckling, vilket det gör dem enkla och behagliga att använda varje dag.

PERMANENT INNOVATION Innovation står i centrum för FILORGA:s verksamhet och man rådgör med en vetenskaplig kommitté med erkända experter inom områden som biologi, farmaci, dermatologi, estetisk medicin och kosmetologi för att utveckla nya produkter som flyttar fram gränserna för produkternas effekter.

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR FILORGA är till för alla, såväl för män som kvinnor, som vill ha innovativa och effektiva produkter som är sköna att använda. Oavsett om de använder estetisk medicin eller inte. Och för att tillfredsställa alla kunder erbjuder FILORGA ett begränsat men ändå komplett sortiment av skräddarsydda antiageing-produkter för att passa alla behov.