FAQ

VAD ÄR HYALURONSYRA?

Hyaluronsyra är en viktig beståndsdel i dermis extracellulära matris som bidrar till att stärka och bevara huden. Dess enastående egenskaper gör att den kan stärka hudens stödjande vävnad, skydda cellerna (fibroblaster) och bevara kollagenfibrernas struktur. Hyaluronsyra har förmågan att binda 1 000 gånger sin vikt i vatten och är också känd för sina kraftfullt återfuktande egenskaper. Denna exceptionella molekyl är naturligt förekommande i många olika kroppsvävnader (hud, brosk, o.s.v.) och används inom många områden (ögonkirurgi, behandling av artros), framförallt som filler i icke-kirurgiska antiageing-behandlingar. Den används även i kosmetika för sina återfuktande och rynkutfyllande egenskaper.

VILKEN TYP AV HYALURONSYRA INNEHÅLLER FILORGA-PRODUKTERNA?

NCEF, vår kärnformula, innehåller hyaluronsyra med en hög molekylärvikt inkapslad i kronosfärer för att den ska kunna tränga djupt in i huden. Även i andra produkter ingår hyaluronsyra med en annan molekylärvikt (medel för en djupverkande återfuktande effekt eller låg för en intensivt utfyllande effekt).

VAD ÄR NCEF?

NCEF är Filorgas exklusiva komplex som innehåller ämnen med revitaliserande effekt och med antiaging-egenskaper (vitaminer, koenzymer, antioxidanter, aminosyror, mineraler o.s.v.)

VAD ÄR KRONOSFÄRER?

Kronosfärer är vektorer som möjliggör absorbering av aktiva ämnen och det är i sådana sfärer som vi har kapslat in hyaluronsyran och NCEF. De utgör kärnan i vår exklusiva formula och återfinns i alla våra hudvårdscremer.

GÅR DET ATT BYTA EN DEFEKT PRODUKT SOM HAR KÖPTS I EN BUTIK?

Du kan byta en defekt Filorga-produkt i butiken där du köpte den.
Ta bara med dig kvittot och produkten och gå till butiken för att byta. Dock är det butikens egen policy kring byten och returer och gäller, så villkoren kan variera från butik till butik.

HUR KAN JAG FÅ EN LISTA ÖVER ALLA ÄMNEN SOM INGÅR I EN FILORGA-PRODUKT?

Den fullständiga listan över ämnen som en produkt innehåller återfinns på alla förpackningar.

INNEHÅLLER FILORGA-PRODUKTER SYNTETISKA AKTIVA ÄMNEN?

FILORGA har som mål att tillhandahålla så effektiva produkter som möjligt och därför kan du hitta syntetiska molekyler i vissa av våra produkter eftersom de är effektivare än naturliga aktiva ämnen.

TESTAS FILORGA-PRODUKTERNA PÅ DJUR?

Vi gör inga djurförsök och efterlever EU-reglerna som förbjuder användning av sådana metoder.

HUR LÄNGE KAN DU ANVÄNDA EN ÖPPNAD FÖRPACKNING?

Hållbarheten efter öppnande (PAO) anges på varje enskild produkt. På våra förpackningar kan du se en ikon som föreställer en öppen burk och anger rekommenderad användningsperiod.

Har du frågor? Kontakta oss gärna via e-post: contact.sweden@filorga.com