skip to Main Content

VAD ÄR HYALURONSYRA?

När vi tänker på hyaluronsyra så förknippar vi det med injektioner. I själva verket är hyaluronsyra framför allt en nödvändig komponent i huden som minskar under åren på grund av en enzym som heter hyaluronidas. Detta resulterar i uttorkning, rynkor och förlorad elasticitet. På denna sida kommer ni lära er allt ni behöver veta om hyaluronsyra.

hyaluronsyra-bild

REVITALISERA HUDEN, OAVSETT ÅLDER

Hälften av den hyaluronsyra som finns naturligt i vår kropp finns i huden, där den framställs genom fibroblaster i dermis och celler i epidermis. Dess roll är att garantera cellulär sammanhållning och återfuktning. Hyaluronsyra har därför en avgörande betydelse för vår huds hälsa och skönhet. Detta är knappast en överraskning eftersom att HA kan binda upp till 1000 gånger sin vikt i vatten.
Med tiden minskar den naturliga hyaluronsyran i vår hud vilket påverkar hudens kvalitet och åldrande. Lyckligtvis finns det flera lösningar i kombination med en hälsosam livsstil som kan bidra till en fortsatt revitalisering av din hud oavsett ålder.

sv_sablier-bloc_3_ok

20 år

FOKUS: LYSTER

Runt 20 år börjar hudtonen förlora sin transparens och blir ojämn. Huden blir mindre smidig och får sämre lyster. Eftersom huden utsätts för daglig påfrestning, blir den mer känslig för stress. Smink rinner lättare av och huden blir mer glansig.
Hyaluronsyra, som finns i flera av Filorgas produkter, kommer att förbättra hudens lyster igen.

30 år

FOKUS: DE FÖRSTA RYNKORNA

Runt 30 år börjar fina linjer och tecken på uttorkning synas runt ögonen. Några år senare börjar uttryckslinjer som kråksparkar och pannrynkor synas. Smink som puder lägger sig i linjerna och huden har inte längre samma konturer.
Hyaluronsyra, som finns i flera av Filorgas produkter, kommer att ha en utjämnande effekt på huden.

40 år

FOKUS: FAST HUD

Runt 40 år börjar huden att förlora sin elasticitet och blir slappare. Den ovala formen på ansiktet förändras och ansiktskonturerna är inte lika definierade längre. Ögonbrynen börjar hänga och kinder ihåliga. Huden är inte lika fast längre.
Hyaluronsyra, som finns i flera av Filorgas produkter, kommer effektivt att göra huden mer fyllig igen.

50 år

FOKUS: DJUPA RYNKOR

Runt 50 år förändras ansiktets volym och ansiktsstrukturen börjar hänga, vilket leder till skador i dermis som nasolabialveck och marionettlinjer. Vi vågar inte använda makeup längre. Huden känns obekväm och har ett trött utseende.
Hyaluronsyra, som finns i flera av Filorgas produkter, kommer att återfukta huden på djupet.

KOST & HYALURONSYRA

Specifik mat kan också bidra till en bättre syntes av hyaluronsyra och förhindra dess nedbrytning i huden. Ät Wakame, en typ av brunalg, som är väldigt populär i Japan. Den är känd för att öka syntesen av hyaluronsyra och minska hyaluronidas.
Välj kött som lam, kalv, nöt, kalkon och anka, som är rikt på hyaluronsyra och kollagen. Ät minst 5 färska frukter och grönsaker per dag som är rikt på Vitamin C, som kiwi, citrusfrukt, grönkål, broccoli, persilja, koriander, chilipeppar och paprika. Vitamin C, en antioxidant, minskar hyaluronidas.

HAB5-HYDRA SERUM –
REN HYALURONSYRA I ETT SERUM

HAB5-HYDRA SERUM är en intensiv hyaluronsyragel med återfuktande och fyllande egenskaper. Den skapar ny lyster och förbättrar alla hudtypers utseende. Den fräscha gelen absorberas snabbt av huden och ger redan efter första applikationen:

Jämnare hud
Djup återfuktning
Fylligare hud

HAB5-HYDRA SERUM innehåller 3 olika typer av Hyaluronsyra för att stabilisera hudens fuktbalans och stimulera produktionen av kollagen. Resultaten kan synas omedelbart:

+45% mer återfuktad hud redan efter 8 timmar
+36% jämnare och mer elastisk hud efter 15 dagar

hab5-serum